Turnen

Vanaf 1905 heeft gymnastiek al een rol gespeeld bij sv Hercules. In loop der  jaren is de gymnastiek gegroeid en worden er nu ook Turn lessen gegeven.

Selectie:
Bij het turnen wordt er jaarlijks mee gedaan aan wedstrijden die plaats vinden in het Noorden. Er wordt gewerkt met het reglement van de KNGU. Het turnen is onder verdeeld in twee groepen: jongste selectie 6 t/m 11 jaar en oudste selectie 12 jaar en ouder.

Pre-Turnen:
Naast deze twee selectie groepen hebben we binnen de club sinds September 2017 ook een nieuwe groep genoemd Pre-Turnen. Deze les is speciaal opgezet voor meiden die gymnastiek net iets te simpel vinden en graag een beetje willen proeven van de turnsport. De lessen zullen ingericht worden net als de turnlessen alleen zal er nog niet mee gedaan worden aan wedstrijden.

Wie geeft de lessen:
“Mijn naam is Stefanie Kortenaar en ik woon in Heerenveen. Ik ben geboren in Slagharen. Iedereen kent het vast wel:  Attractiepark Slagharen. Ik heb wel eens de vraag gekregen: “Huh, ben je geboren in het attractiepark??”  Uh nee, Slagharen is een dorpje in Overijssel en daar staat ook het attractiepark 😉

Ik heb gestudeerd aan het CIOS in Heerenveen en aan de ALO in Groningen. Voor komend seizoen ben ik wederom de trainster van de gymnastiek- en turngroepen. Naast het lesgeven bij Hercules, geef ik ook les bij gymvereniging Voorwaarts in Terherne.

Verder ben ik nog actief binnen het voetbal, zowel speelster als trainster bij Heerenveense Boys in Heerenveen. Misschien wel leuk om te benoemen is dat ik één seizoen in de eredivisie voor vrouwen heb gevoetbald. Ik speelde bij de club SC Heerenveen. Naast mijn hobby voetballen doe ik in de zomer ook nog graag aan windsurfen. Dit doe ik alleen maar voor de lol en als er veel wind is natuurlijk.”