Woensdag middag 13 december kwamen al onze gymnasten weer bij elkaar in de gymzaal van het MFA voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd!

Het bestuur had ervoor gekozen om te beginnen met de aller jongste van de gymnastiek en het preturnen. Zo duurde de middag vooral voor de kleutertjes niet te lang. Op verschillende onderdelen showden zij alle geleerde onderdeeltjes aan alle papa’s en mama’s die op de tribune zaten.

Onder leiding van Juf Stefanie en haar hulptroepen huppelden de kleintjes over de balk, vloer en zwaaiden ze nog even aan de legger ter voorbereiding op de brug. De jury (Froukje de Vries, Geertje Jildou de Vries en Ilona Feenstra) bekeken alle kunsten en noteerde hier een aantal punten bij.  Meteen na afloop van de wedstrijd werd het podium neer gezet en werden de prijzen uitgereikt.

Na de prijsuitreiking van de gymnastiek en het preturnen werd het stokje over gedragen aan de turn groep. De balk ging een stukje omhoog en de spanbrug werd aangespannen. De selectie van turnen gingen in twee groepen langs alle onderdelen en turnden mooie oefeningen.

Onder een toeziend oog van de jury gingen de meiden af en aan van onderdeel naar onderdeel. Door een goede organisatie verliep alles erg vlot achter elkaar aan waardoor er voor de kijkers op de tribune voldoende te zien was. Wellicht wel te veel om overal foto’s en filmpjes van te maken.

Afsluitend vond ook de prijsuitreiking van het turnen plaats, doordat er op zo veel verschillende niveaus werd mee gedaan had Diana er nog een hele kluif aan om iedereen op het podium te krijgen.

Al met al een mooie middag voor alle gymnasten en turnsters om zich vast voor te bereiden op de wedstrijden. Met een vaantje en of medaille gingen alle gymnasten tevreden naar huis!