Zaterdag 16 december was er al weer één en al actie in de gymzaal van het MFA. Dit keer was SV Hercules de organiserende partij voor het mini volleybal toernooi. Met wat hulp van het heren team  van Hercules zijn op vrijdag avond na de competitie die 3 velden al klaargezet waardoor zaterdag ochtend het meeste werk al geklaard was!

Na het verdelen van de kleedkamers, ophangen van de schema’s en ontvangen van de scheidsrechters en tellers kon het toernooi van start gaan. Maar liefst 12 verschillende teams van 5 verschillende verenigingen kwamen in actie. Ons eigen team was natuurlijk ook van de partij, een heerlijke thuiswedstrijd!

Om en om gingen deze teams de strijd met elkaar aan in kleine wedstrijdjes op de drie verschillende velden. De wedstrijden werden gespeeld op niveau 3 en niveau 6, dit zorgde er voor dat alle (vrijwillige) scheidsrechters en tellers ook nog enige studie moesten verrichten. De regels binnen het mini volleybal verschillen namelijk nogal van het competitie volleybal. Maar met een kleine uitleg en wat ervaren scheidsrechters in de zaal ging dit super!

De eerste wedstrijd startte om 9.00 uur en om de 10 of 20 minuten werd er gewisseld. Tussen de wedstrijdjes door was er voor de teams tijd om even vanaf de tribune de andere teams aan te moedigen of even samen met papa of mama een kijkje te nemen in de kantine.

Rond de klok van 13.00 uur zaten alle wedstrijdjes er op en gingen alle teams met een tevreden gevoel naar huis. Al met al een goed lopende ochtend met veel sportiviteit. Via deze weg willen wij alle vrijwilligers die ons hebben geholpen nogmaals bedanken!