Onderlinge Wedstrijd Gymnastiek en Turnen SV Hercules

Op woensdagmiddag 18 december hebben wij weer de onderlinge wedstrijd voor onze gymnastiek en turnsters georganiseerd.

Om half twee had onze trainster Stefanie de toestellen gereed en kon de wedstrijd beginnen.

We hadden twee rondes. Eerste ronde de toestellen rek, balk en brug.
In het begin was het best een beetje spannend voor onze gymnasten omdat zij niet zo vaak een wedstrijd hebben. En natuurlijk werden ze ook nog eens echt beoordeeld door onze jury Jeltina Brandenburg en Froukje de Vries. Met de officiële papieren van het jureren erbij, werden al onze gymnasten en turnsters professioneel beoordeeld.

Stefanie is vanaf september dit jaar de nieuwe trainster van onze gymnasten en turnsters.  Ze is gestart met 2 gymnastiekgroepen en 1 turngroep. Deze turngroep is na één maand gesplitst om zo nog meer aandacht te geven aan de turnsters.

Na de onderdelen was er een korte pauze zodat de ouders allemaal een lekker bak thee of koffie konden  drinken met een heerlijke “zelfgebakken”cake van Anneke Koster . De kinderen kregen een pakje drinken en heerlijke kerstkransjes. De trainster kon samen met de kinderen de toestellen van de vloer halen en na de pauze konden de kinderen hun oefening op de lange mat en sprong doen.

De wedstrijd  wordt georganiseerd zodat de kinderen dan aan hun  hun ouders, pakes en beppes, broertjes en zusjes kunnen laten zien wat zij allemaal tijdens de lessen leren. Ook kunnen ze op deze manier al een beetje proeven wat een wedstrijd inhoudt.  Ze hebben het allemaal super goed gedaan. De verschillen waren zo klein tussen de gymnasten dat ze daarom ook heel dicht bij elkaar zijn geëindigd.

Een wedstrijd zou geen wedstrijd zijn als er ook echte prijzen zijn te verdienen.

Daarom hier de uitslag:

Gymnastiek jongste deelnemers:
1. Eeke Aukje Hof
2. Jelmar Feenstra
3. Nienke de Jong

Gymnastiek oudste deelnemers:
1. Jannie Scheper
2. Senna Deden
3 Mirthe Scheper

Turnen jong:
1. Sinne van der Berg
2. Ilza Otter
3 Suze-Rikst Spoelstra

Turnen Turnen:
Pupil 1 D2                                           Jeugd II 6e divisie                             Pupil I D1
1. Esther de Jong                            1. Vera van der Wal                       Sabine van Deursen

Al met al een supergeslaagde middag.

SV Hercules